Vot (sursa: Pixabay)

Noi reguli pentru a primi viza de flotant. Cei care vor să obțină un astfel de document trebuie să declare că locuiesc mai mult de 15 zile la adresa cea nouă și motivul pentru care solicită viza de flotant. Dacă sunt mai multe persoane care declară aceeași adresă, se vor face verificări și cererea ar putea fi respinsă- a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.  

„Direcţia de Evidenţă a Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a introdus noi măsuri de verificare suplimentară pentru adresele unde se constată un număr mai mare de cereri pentru stabilirea reşedinţei. Acestea au fost transmise şi către Serviciile de Evidenţă a Persoanelor din teritoriu pentru a fi aplicate. În toate situaţiile în care se înregistrează cereri pentru stabilirea reşedinţei, solicitantul va declara pe propria răspundere că locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară. Declaraţia va fi consemnată pe cerere, în faţa funcţionarului de evidenţă a persoanelor”, a spus Dajbog într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

„În situaţia în care, din verificările efectuate de către poliţişti rezultă faptul că persoanele respective nu locuiesc efectiv la adresa declarată, cererile lor vor fi respinse. Aceste verificări vor fi dispuse şi în situaţia în care se înregistrează un număr mare de solicitări la aceeaşi adresă/adrese distincte”, a mai spus Dajbog.

Dajbog mai spune că vor fi în atenția autorităților și cei care depun cereri la intervale scurte de timp pentru aceeași adresă, iar prin „număr mare de solicitări’ se înţelege un număr care depăşeşte media zilnică, săptămânală sau lunară.

Aceste măsuri au fost luate în contextul alegerilor locale de pe 27 septembrie.

Declarații de presă, la sediul MAI

Declarații de presă, la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 7 septembrie 2020