terase, centru, vechi
Terase în Centrul Vechi (sursa: Instagram)

La doar o zi după instituirea unor restricții în Capitală, la această oră are loc o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București pentru stabilirea unor noi restricții. S-ar putea închide cluburile, discotecile, cazinourile iar o altă propunere este de a introduce obligativitatea purtării măștii pe un perimetru de doar 100 de metri în jurul școlilor. 

UPDATE Prefectul Municipiului București, Gheorghe Cojan, a declarat într-o conferință de presă că măsurile propuse în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București au fost adoptate.

Prin urmare, se vor stabili următoarele măsuri:

  • Barurile, cluburile, discotecile, cazinourile și sălile de jocuri de noroc vor fi închise;
  • Agențiile loto vor rămâne deschise doar dacă se poate păstra distanța între clienți și există destul spațiu în locațiile respective;
  • Reducerea perimetrului la 50 de metri în jurul școlilor unde purtarea măștilor este obligatorie.

Propuneri de închidere a cluburilor și discotecilor au venit chiar din partea prefectului, iar reducerea perimetrului din jurul școlilor unde se poartă masca obligatoriu a venit din partea altor membri ai Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București.

Reamintim că de azi, timp de 7 zile, următoarele măsuri au fost puse în practică:

  • Restaurantele și cafenelele din interiorul unităților de cazare vor putea funcționa pentru clienții cazați acolo;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București;
  • S-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani în intervalul 7-21;
  • Nu se vor face nunți sau botezuri.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.