Sursă foto: Flickr

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a anunțat într-un comunicat că noua sesiune a legislativului va avea loc la Bruxelles, nu la Strasbourg- unde se află sediul instituției pe motiv că orașul este într-o zonă roșie a cazurilor de COVID-19. Sesiunea parlamentară va începe săptămâna viitoare.

“Sediul Parlamentului European este la Strasbourg, acest lucru este scris în Tratatele pe care vrem să le respectăm. Am făcut tot pentru a relua cursul normal al sesiunilor plenare în Strasbourg. Însă, reapariția pandemiei în multe state membre și deciziile luate de către autoritățile franceze pentru a clasifica întregul departament al Rinului Inferior ca zonă roșie, ne obligă să regândim mutarea la Strasbourg.

Deși suntem foarte dezamăgiți de această decizie, trebuie să luăm în considerare că transferul administrației Parlamentului European va însemna carantină pentru tot personalul, la întoarcerea la Bruxelles.

Trecem printr-o perioadă dificilă și sunt recunoscător pentru toată cooperarea, disponibilitatea și expertiza arătată de către orașul Strasbourg, autoritățile din Sănătate și guvern.

Dorința Parlamentului European este de a se întoarce la Strasbourg și suntem convinși că, în fața unui declin al pandemiei, acest lucru va fi posibil.

Sesiunea plenară a Parlamentului European de pe 14 până pe 17 septembrie va avea loc în Bruxelles”, a afirmat David Sassoli.