papa, francisc
Papa Francisc (sursa: Wallpaperflare)

Papa Francisc a acceptat demisia unui episcop american care a fost acuzat de abuz sexual în 1980. Prelatul tocmai fusese numit în funcție de Sfântul Părinte la Duluth ( Minnesota, Statele Unite)- relatează AFP.

„Sfântul Părinte a acceptat demisia prezentată de episcopul de Duluth, Mons. Michel Mulloy”, a anunțat luni Sfântul Scaun, fără a da explicații.

Deși prelatul a fost numit, acesta nu apucat să mai ajungă la Duluth, unde trebuia să preia funcția de episcop pe 1 octombrie.

Dieceza din Dakota de Sud a explicat faptul că abia la începutul lunii august a luat la cunoștință presupusele abuzuri comise de Mulloy la începutul anilor 1980. A fost anunțată și poliția iar prelatului i s-a cerut să nu mai profeseze. Dieceza a început apoi o anchetă independentă.

Membrii săi au concluzionat că „urmărirea penală îndeplinea criteriile dreptului canonic pentru a da naștere unei anchete ulterioare”.

Episcopul Mulloy a primit apoi un rezumat al acuzațiilor formulate împotriva sa și și-a prezentat demisia, se adaugă în declarație.