Pe aripile vântului (sursa: Wikimedia Commons)

Marile platforme de filme și seriale tv încep să elimine producțiile cu conținut rasist. Celebrul fim „Pe aripile vântului” a fost scos de pe platforma HBO Max, conform CNN, citat de Digi24. Serialul „Little Britain” a fost și eliminat, de data această de pe Netflix și BBC. 

Pe aripile vântului a fost lansat în 1939 și este considerat unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată. Pe lângă povestea de dragoste dintre Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul Războiului de secesiune, filmul portretizează și sclavia negrilor într-un mod nu atât de pregnant, lucru care a atras atenția criticilor de-a lungul vremii.

Pe aripile vântului este produsul timpului său și conține prejudecăți rasiale care, din păcate, erau ceva comun în societatea americană. Aceste prejudecăți erau greșite atunci și sunt greșite și astăzi, așa că am decis că este iresponsabil din partea noastră să difuzăm în continuare filmul fără a explica și denunța aceste prejudecăți”, a declarat un purtător de cuvânt al HBO Max.

Filmul ar mai putea fi disponibil din nou pe HBO Max doar după modificări importante în ceea ce privește unele scene.

Alte platforme precum Netflix, BBC iPlayer și BritBox, au scos din lista de seriale „Little Britain”, ca urmare a criticilor față de unele personaje din serial, a anunțat BBC.

Matt Lucas, unul dintre actorii din „Little Britain”, declara în 2017 că dacă ar filma din nou serialul, nu ar mai face glume despre travestiți și nu ar mai interpreta personaje de culoare. Și partenerul său, David Walliams, a spus că în mod clar ar face lucrurile diferit în peisajul cultural de astăzi.