birou, electoral, central
Biroul Electoral Central (sursa: antena 3)

Campania electorală va începe în data de 28 august şi se va încheia în ziua de sâmbătă care precede data alegerilor, adică 26 septembrie, ora 7,00, precizează AEP.

În 2 august va fi constituit Biroul Electoral Central, dacă data alegerilor locale va fi stabilită de Parlament la 27 septembrie. Birourile electorale de circumscripţie vor fi constituite pe 8 august, dată de la care vor putea fi înregistrate alianţele electorale şi vor putea fi depuse candidaturile.

Alianţele electorale se vor înregistra până cel mai târziu la data de 11 august la biroul electoral de circumscripţie judeţeană sau la biroul electoral de circumscripţie al municipiului Bucureşti.

Conform prevederilor art. 47 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 115/2015, propunerile de candidaţi, în cazul alianţelor electorale, se vor face în scris, în două exemplare originale şi două copii, sub semnătura conducerii organizaţiilor judeţene ale acestora şi pe baza listei susţinătorilor, listele cu propuneri de candidaţi trebuind semnate şi de conducerile judeţene ale fiecărui partid politic din alianţă. Dacă alianţele electorale se constituie la nivel comunal, orăşenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucureşti, listele se semnează de conducerea alianţei şi se contrasemnează de conducerea fiecărei organizaţii locale din coaliţie, mai informează AEP.

Proiectul de act normativ poate fi consultat integral, accesand link-ul.