poliția
Poliția (sursa: wikipedia)

Ziua alegerilor nu a fost lipsită de incidente. La poliție au fost depuse 96 de sesizări privind nereguli la vot. Cele mai multe dintre ele se referă la coruperea alegătorilor să voteze cu un anumit candidat, continuarea campaniei electorale, turismul electoral sau votul multiplu- spune purtătoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog.

„Au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 48 sunt în curs de verificare. Cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, coruperea alegătorilor, vot multiplu, sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare sau în perimetrul de 500 de metri să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral”

Nu au lipsit încăierările în secțiile de votare sau în preajma lor, iar unele magazine au fost amendate pentru că au continuat să vândă băuturi alcoolice

Polițiștii au dat până acum amenzi în valoare de aproape 9.000 de lei și 5 persoane s-au ales cu dosar penal, fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni la vot.

Ora 12.00 – Activitățile desfășurate de structurile MAI în contextul alegerilor locale

Ora 12.00 – Activitățile desfășurate de structurile MAI în contextul alegerilor locale

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 27 septembrie 2020