Poliția Locală din Timișoara urmează să fie dată în judecată de 150 de angajați care nu și-au primit sporurile salariale în valoare de 80.000 (sursă foto: Facebook)

Peste 150 de polițiști locai din Timișoara vor să dea în judecată instituția în care lucrează, deoarece nu și-au primit sporurile pentru zilele nelucrătoare muncite, conform Ziare.com

Polițiștii locali din Timișoara sunt nemulțumiți deoarece nu au primit banii la care aveau dreptul, conform Codului Administrativ, în cazul au lucrat în weekend-uri, sărbători legale și zile nelucrătoare. Valoarea cumulată a sporurilor salariale neprimite ajunge la aproximativ 800.000 de euro.

În plus, polițiștii nu au primit nici măcar zile libere compensatorii pentru munca depusă în zilele nelucrătoare.

Avocatul care îi reprezintă pe cei 150 de polițiști susține că aceștia își doresc ca de acum înainte să le fie respectate drepturile salariale iar sporurile să le fie acordate retroactiv, cel puțin pentru ultimii trei ani.

Deocamdată, polițiștii așteaptă răspunsul poliției Locale, iar dacă aceasta nu le va respecta cerințele, se va ajunge în instanță, cu peste 150 de procese individuale.

Poliția Locală din Timișoara întâmpină și alte probleme: unii agenți au fost puși să păzească obiective neobișnuite, cum ar fi pasaje sau ronduri de flori. Alții au fost desemnați să îl supravegheze pe primarul Nicolae Robu în timpul plimbărilor prin centrul orașului. În plus, actualul director al instituției își ocupă funcția interimar, încă din anul 2014, însă în acești ani nu s-a organizat niciun concurs de ocupare a funcției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău