Marcel Vela/ sursa: facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, vineri, că se doreşte ca în scurt timp poliţiştii din stradă să fie dotaţi cu mijloace de înregistrare audio-video.

El a adăugat că această cameră de corp purtată de poliţist „într-un final va responsabiliza şi cetăţeanul şi poliţistul, astfel încât să nu mai existe dubii, discuţii, analize, dezbateri televizate”.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a precizat că valoarea sistemelor ce urmează a fi achiziţionate se ridică la aproximativ 18 milioane lei.

„Poliţia Română a semnat contractul pentru achiziţia a 12.000 de sisteme portabile. Valoarea acestui contract este de aproximativ 18 milioane de lei. Finanţarea pentru această achiziţie este asigurată încă de la aprobarea bugetului de către Guvernul României, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. Am pornit în acest demers de îmbunătăţire a dotării de la o analiză pe care am realizat-o la sfârşitul anului trecut. Am evaluat fiecare incident, fiecare caz în parte, am făcut o paralelă cu autorităţile din alte state şi am ajuns a concluzia că e nevoie de foarte multă dotare, printre care şi aceste dispozitive”, a declarat Despescu.

Acesta a mai spus că respectivele dispozitive vor avea un regim foarte strict de respectare a normelor de protecţie a datelor cu caracter personal şi că vor fi stabilite proceduri pentru stocarea datelor, astfel încât ele să fie puse la dispoziţie ulterior.

Noi reguli pentru înmatricularea și radierea vehiculelor – Declarații susținute de domnul Ion Marcel VELA, chestorul șef de poliție Bogdan DESPESCU, secretar de stat în MAI, și de directorul DRPCIV, comisar-șef de poliție Florin CATANĂ.

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 9 iulie 2020