Accident mașină volan pe dreapta (sursa: Poliția Română / Facebook)

În ultimele 6 luni, 25 de accidente cu mașini cu volan pe dreapta implicate au avut loc. Dintre acestea, 24 au fost cauzate de șoferii din mașinile cu volanul pe dreapta. Datele vin în contextul în care, azi-noapte, un tânăr de 22 de ani aflat într-o maşină cu volan pe dreapta a provocat un accident soldat cu patru morți și patru răniți grav. 

În accidentele din ultimele 6 luni cu mașini pe dreapta implicate, 16 oameni și-au pierdut viața și 24 au fost răniți.

Principala problemă, în cazul mașinilor cu volanul pe dreapta conduse în țări unde nu se conduce ca în Anglia, este că vizibilitatea este mult mai scăzută. În depășiri, mașinile pe dreapta trebuie să depășească foarte mult linia discontinuă pentru a se asigura și astfel risc foarte mult. În plus, vizibilitatea în condiții de ceață sau noaptea este și mai redusă.

Numai în anul 2018, peste 100 de accidente s-au produs din cauza conducătorilor de mașini cu volanul pe partea dreaptă.

Poliția Română a trimis deja o solicitare Registrului Auto Român pentru ca mașinile cu volan pe dreapta să nu mai iasă în trafic până când nu va fi mutat volanul pe partea stângă.

 

Totul vine în contextul în care, ieri noapte, un tânăr de 22 de ani, din judeţul Sălaj, care conducea un autoturism cu volanul pe dreapta a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune frontală cu o maşină care circula din sensul opus, condusă de un bărbat de 44 de ani, din judeţul Bihor.
În urma evenimentului a rezultat decesul a patru persoane, dintre care cei doi şoferi şi doi tineri de 22, respectiv 29 de ani, din maşina condusă de şoferul din Sălaj. Alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 15 şi 41 de ani, au fost rănite grav, din informațiile transmise de Poliția Română.