Aeroport Otopeni/sursa: wikipedia

Zeci de percheziții au loc în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat în care mai multe persoane sunt acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni, potrivit știrilor Digi24.

Se pare că din rețea ar face parte inclusiv angajați ai Ministerului Apărării și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Compania Națională Aeroporturi București si o firmă de catering care acționează în interior au confirmat, într-un comunicat, că unii dintre angajații lor și alți angajați de pe platforma aeroportuară sunt în custodia poliției.

„Autoritățile au admis că firma respectivă și Compania Aeroporturi, precum și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicați respectivii angajați. Ambele se delimitează de acțiunile acelor angajați care nu au respectat prevederile legale”, conform sursei citate.

Potrivit Poliției Capitalei, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux cum ar fi ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu.

Mai multe persoane sunt duse la audieri.