Adăpost de câini (sursa: Wallpaper Flare)

10 mii de câini și 10 mii de pisici vor fi sterilizate și microcipate gratuit în București. Proiectul ar urma să înceapă la sfârșitul lunii iulie. 

Proiectul a fost deja votat în cadrul Consiliului General al Primăria Capitalei

Inițiatorul proiectului, consilierul Tudor Timionescu, a declarat la Digi24 că acțiunea se va desfășura după următoarea rectificare bugetară a Primăriei Capitalei. „Probabil acțiunea va începe undeva pe la sfârșitul lunii iulie”, a continuat consilierul.

Inițiatorul proiectului a mai adăugat că acum un an, proiectul a avut în plan sterilizarea și microciparea a 5 mii câini și 5 mii pisici. Acum doi ani, numărul a fost de 3600 câini și 3600 pisici. Proiectul este deja la al treilea an de la demarare, conform spuselor lui Timionescu.

Proiectul este desfășurat prin intermediul Asociației pentru Supravegherea și Protecția animalelor (ASPA).

În primul an de implementare, 10 cabinete s-au alăturat, iar în al doilea, 30 de cabinete, conform lui Timionescu.

În ceea ce privește sterilizarea, Timionescu susține că aceasta este eficientă în prevenirea abandonului. Mai mult, consilierul susține că din rasa comune de câini trebuie obligatoriu sterilizate. În consecință, amenzile sunt între 5 mii și 10 mii de lei.

În final, inițiatorul proiectului s-a arătat indignat de faptul că autoritățile nu dau amenzi pentru cei care nu-și sterilizează animalele.