sursa: Facebook / AFP

Sute de mii de oameni nu au respectat recomandările autorităților australiene și au protestat sâmbătă împotriva rasismului. Proteste au avut loc în toate marile orașe din Australia, conform AFP.

Protestele din Melbourne, Sydney, și alte orașe australiene au sfidat vocile autorităților conservatoare, dar și alte polițiștilor, că protestele ar putea conduce la o creștere semnificativă a infectărilor cu noul coronavirus.

O instanță a stabilit vineri că protestele australienilor sunt ilegale, lucru care i-a înrăit pe protestatari. Totuși, în Sydney, protestele au fost pașnice.

Organizatorii protestului au declarat că scopul a fost să scoată în evidență că și aborigenii australieni, o minoritate în această țară, au o rată mai mare a condamnării și decesului la închisoare, decât restul populației.

Australia are o rată mai mică a infectărilor în ultimele zile, dar regulile de distanțare socială sunt încă impuse de autorități. Astfel, mulți dintre protestatari au purtat măști, au avut dezinfectant la ei și au stat pe cât s-a putut la distanța recomandată.