sursa: Flickr

Co-fondatorul și președinte executiv al site-ului de știri sociale Reddit a declarat că și-a dat demisia în favoarea unei persoane de culoare care să îi ia locul. Acesta susține că este modul lui prin care vrea „să servească comunitatea de culoare”, potrivit BBC

Într-o serie de postări pe Twitter, Alexis Ohanian, co-fondatorul și președinte executiv al site-ului de știri sociale Reddit, a anunțat că a luat această decizie, pentru a avea ce să-i răspundă fiicei sale atunci când este întrebat: „Tu ce ai făcut în tot acest timp?”.

Alexis Ohanian, care este căsătorit cu celebra tenismenă Serena Williams, va dona 1 milion de dolari pentru „Your Rights Camp”, o organizație non-profit fondată de Colin Kaepernick.

Colin Kaepernick este un fost jucător de fotbal american din NFL, acesta fiind celebru pentru că, în 2016, a îngenunchiat la o serie de meciuri, atunci când imnul Statelor Unite era cântat. A fost forma acestuia de a protesta împotriva neajunsurilor comunității afro-americane. După acest gest, Kaepernick nu a mai fost semnat de nicio echipă din NFL.

Reddit a fost criticat în mai multe dăți pentru că nu a șters forumurile rasiste de pe site.

Reamintim că proteste de susținere a cumunității afro-americane se desfășoară încă pe tot teritoriul Statelor Unite. Protestele au început după moartea afro-americanului George Floyd, acesta fiind sugrumat cu genunchiul de un ofițer de poliție. Mai multe companii, printe care și Nike au reacționat la evenimente, susținând comunitatea afro-americană.