Alexei Navalny
Liderul opoziției din Rusia, Alexei Navalny (sursă foto: Wikipedia)

Declarații ostile care vizează Rusia după posibila tentativă de asasinare a opozantului Alexei Navalny. Ministerul de Externe al Federației Ruse a remarcat acest lucru mai ales după ce Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism de luare a deciziilor  al NATO, a reacționat și a cerut condamnarea vinovaților. Germania a anunțat că Navalny a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa noviciok- scrie Reuters.

„În legătură cu aceste comentarii impertinente, potrivit cărora (noviciok) a fost dezvoltat aici, este imperativ să spunem următoarele. Ani la rândul, specialişti din multe ţări occidentale şi din structurile specializate ale NATO au lucrat cu acest grup amplu de componente chimice”, arată MAE rus într-o declaraţie.

Și NATO a reacționat în acest caz.

„Folosirea oricărui tip de armă chimică dovedeşte o listă totală de respect faţă de viaţa omenească şi reprezintă o încălcare inacceptabilă a normelor şi regulilor internaţionale”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la finalul reuniunii Consiliului Atlanticului de Nord.