Ghid cu normele sanitare pentru elevi
Sursă foto: Wikimedia Commons

Aproximativ 43.000 de școli din Rusia vor fi dotate cu un sistem de recunoaștere facială. Sistemul este denumit „Orwell”, a anunțat de The Moscow Times citat de Hotnews.ro.

Platforma „Orwell” aparținând companiei de stat Rusnano, este un sistem de monitorizare pe baza recunoașterii faciale. Ea va fi integrată cu sistemul de recunoaștere dezvoltat de o altă companie rusească, NTechLab, parte a Rostec, companie controlată de un apropiat de-al lui Vladimir Putin.

Tehnologia va monitoriza mișcările copiilor pentru siguranța acestora și va identifica în același timp și persoanele străine, afirmă Yevgeni Lapșev, purtător de cuvânt al Rusnano.

Acesta a asigurat că bazele de date vor fi stocate doar local pentru a evita scurgerile de informații. Mai mult, părinții și elevii nu vor fi adăugați în program fără acordul lor.

În viitor, sistemul ar putea fi folosit pentru a verifica prezența elevilor, monitoriza orele de lucru ale profesorilor sau implementarea învățării la distanță, a mai declarat purtătorul de cuvânt.

 „Orwell” a fost instalat până acum în peste 1.600 de școli din 12 regiuni ale Rusiei.