Primaria din Povalikhino, Russia (foto: captura BBC.com)

Situație inedită într-un sat din Rusia. O angajată a primăriei din Povalikhino care era responsabilă cu curățenia din clădire a ajuns primar după ce localnicii au votat-o. Ea a fost surprinsă de rezultatul alegerilor și spune că a candidat pentru a-l ajuta pe actualul edil să fie numit din nou, însă trebuiau să fie cel puțin doi candidați pe liste. Marina Udgodskaya va trebui să uite de spălatul podelelor din sediul instituției și să ocupe biroul fostului edil- relatează BBC.

În ultimii patru ani, Marina Udgodskaya a lucrat ca menajeră în clădirea primăriei din Povalikhino, Rusia. Șeful său, edilul satului Nikolai Loktev a rugat-o pe aceasta să se înscrie în cursa electorală ca adversară pentru a asigura cel puțin doi candidați pe listă, iar el să fie ales din nou. Planul său a eșuat după ce femeia de 35 de ani a strâns 62% din voturi.

Nici un candidat nu a făcut campanie electorală pe motiv că în localitate toți oamenii se cunosc între ei. Totuși, primarul actual și-a recunoscut înfrângerea și spune că votul a fost corect.

Dacă refuză noul loc de muncă, Marina Udgodskaya ar putea fi obligată să plătească pentru noul tur de scrutin. Localnicii spun că o vor ajuta pe aceasta să își îndeplinească atribuțiile.

Până să își ia în primire mandatul de primar, ea spune că va continua să facă curățenie în sediul instituției, până ce predecesorul ei va elibera biroul.