slujba, hram, sfânta, parascheva
Slujba de hramul Sfintei Parascheva (sursa foto: doxologia.ro / Youtube)

Slujba de hramul Sfintei Parascheva are loc în aceste momente în Curtea Catedralei Mitropolitane din Iași. În zona pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare s-a creat un ”perimetru securizat” unde au acces doar ieşenii cu domiciliul sau reşedinţa în Iaşi. Liturghia a fost întreruptă de pelerinii care sunt nemulțumiți că nu li se permite accesul la moaște, unii dintre ei protestând cu pancarte. 

S-a creat haos la slujba de hramul Sfintei Parascheva din Iași, mai ales după ce Înalt Prea Sfințitul Teofan, arhiepiscop al Iașilor și mitropolit al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a anunțat că pelerinii nu se mai împărtășesc după liturghie, dat fiind condițiile actuale pandemice.

În acel moment, liturghia a fost întreruptă de huiduieli. Cei de după perimetrul securizat au început să vocifereze. După acel perimetru stau cei care nu sunt din Iași și nu pot intra în perimetru.

Oamenii sunt hotărâți să intre în catedrală și vor să forțeze ajungerea la moaștele Cuvioasei Parascheva.

Chiar și azi-noapte a fost scandal lângă Catedrală. Oameni atât din municipiu, cât și oameni veniți de la distanță, au făcut scandal invocând că nu trebuie să poarte măști și că sunt discriminați pentru că nu pot participa la sărbătorile dedicate Cuvioasei Parascheva.

Citește și: 

Patriarhul Daniel: Interzicerea pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva este o măsură disproporționată și discriminatorie