silvio berlusconi, coronavirus
Silvio Berlusconi (Facebook)

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost externat din spital după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Berlusconi a fost internat la începutul lunii septembrie în spitalul San Raffaele din Milano- scrie Reuters. 

„A fost o încercare grea, însă graţie cerului şi medicilor de la San Raffaele, am trecut peste ea. A fost poate cea mai dificilă încercare a vieţii mele”, a afirmat Berlusconi într-o scurtă declaraţie acordată presei din faţa spitalului.

„În orice caz, pot să spun cu mândrie că am scăpat şi de data asta”, a spus el, exprimându-şi totodată solidaritatea cu alte victime ale COVID-19 şi cu rudele acestora.

La începutul lunii Silvio Berlusconi, cei trei copii ai săi și iubita sa au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Fostul premier a fost internat pentru că a fost catalogat drept „pacient din grupa de risc” din cauza vârstei sale înaintate dar și din cauza unor probleme cu inima.

Externarea sa vine în ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile regionale şi locale de la 20 şi 21 septembrie, la care a luat parte din izolare, sunând la diferite evenimente ale formaţiunii sale politice.