Sursă foto: Flickr

Laptori, tablete și alte bunuri de valoare a cel puțin 50 de eurodeputați au fost furate din sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Hoții au profitat de măsurile de izolare pentru a da lovitura în mod discret, transmite politico.eu, citat de Agerpres.

Furturile par sa fi avut loc în momentele în care practic nimeni nu se afla în sediu. Hoții au căutat și au sustras bunurile de valoare din dulapurile eurodeputaților. „Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit.”, a declarat europarlamentarul german Nico Semsrott, care este nemulțumit de lipsa de reacție a Directoratului general pentru securitate al PE vis-a-vis de incident.

Semsrott susține că el și colegii săi nu au fost avertizați cu privire la furturi, pe când o purtătoare de cuvânt a instituţiei a precizat că în aprilie PE a fost informat despre spargeri şi a sporit măsurile de securitate.

Din luna martie sediul PE este închis pentru vizitatori iar europarlamentarii lucrează din țările lor, activitatea fiind mutată online.