Bubba Wallace, pilot Nascar (sursa: Facebook)

Recent, în garajul singurului pilot de culoare Nascar, Bubba Wallace, a fost găsit un ștreang, fapt ce a dat naștere unor mari controverse din partea comunității Black Lives Matter. Astăzi, FBI a anunțat că, în urma analizei unor filmări, s-a stabilit că ștreangul se afla din octombrie anul trecut în acel garaj, potrivit CNN

După aflarea veștii despre găsirea frânghiei, comunitatea Black Lives Matter a luat foc. Chiar și celebrul superstar LeBron James a transmis un mesaj de susținere pentru acesta.

Conform cercetărilor FBI, ștreangul ar fi fost acolo din octombrie 2019. Mai mulți colegi de echipă ai lui Wallace ar fi declarat că au mai văzut respectiva bucată de frânghie.

Nascar, asociație care gestionează multiple evenimente sportive de curse auto, a mulțumit printr-un comunicat FBI-ului pentru implicarea sa, arătându-se bucuroși că nu este un act de rasism îndreptat asupra pilotului.

Bubba Wallace a declarat că este nervos din cauza faptului că, după această concluziile a FBI-ului, oamenii încep să-i pună la îndoială integritatea. El a adăugat că, „chiar dacă ar fi fost în 2019, tot un ștreang ar fi fost” , deci un atac rasist îndreptat spre el.