Protestele din America (sursa: Flickr)

Un bărbat de culoare a fost ucis de poliţie, miercuri, la Washington, în timp ce SUA este martor la mişcări istorice împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei, relatează AFP citat de Agerpres

Potrivit autorităţilor, poliţia se afla în partea de sud-est a oraşului la scurt timp după ora 16:00 GMT (20:00 GMT) pentru a ancheta informaţii despre prezenţa unor „bărbaţi înarmaţi la bordul unui vehicul”.

„Când s-au apropiat de vehicul, unii dintre suspecţi au fugit pe jos şi un poliţist a tras cu arma lui”, omorând unul dintre ei, a declarat şeful poliţiei din capitala SUA, Peter Newsham, în cursul unei conferinţe de presă.

„Credem că subiectul avea o armă în acel moment”, a menţionat el, precizând că la faţa locului au fost găsite două arme.

Victima este „un tânăr afro-american”, a declarat pentru mass-media Trayon White, un politician local, cerând să fie difuzate imaginile de pe camerele poliţiştilor.

„Nu vor scăpa de asta, nu lăsaţi mass-media să acopere acest caz”, a cerut filiala locală a mişcării Black Lives Matter, lansând un apel la manifestaţie.