Nucă de cocos (sursa: Wallpaperflare)

Unele supermarketuri au scos de la vânzare produse din cocos precum apă și ulei de cocos după ce a ieșit la iveală că pentru fabricare s-au folosit nuci de cocos strânse de maimuțe, scrie BBC

Maimuțele sunt luate din sălbăticie și învățate să culeagă până la 1.000 de nuci de cocos pe zi, spune People for the Ethical Treatment of Animals (Peta).

Grupul pentru apărarea drepturilor animalelor au spune că specia respectivă de macac din Thailanda este tratat ca o ”mașinărie de cules nuci de cocos”.

Reacția unor lanțuri de supermarketuri precum Waitrose, Ocado, Co-op și Boots a fost să promită că nu vor mai vinde anumite produse.

Între timp, Morrisons, alt lanț de supermarketuri a spus că deja a eliminat de pe rafturi produse din nuci de cocos culese de maimuțe.

Peta susține că a găsit 8 ferme în Thailanda unde maimuțele sunt folosite pentru a culege nuci de cocos. Masculii pot culege chiar și  1.000 de nuci de cocos pe zi, în timp ce un om poate culege doar aproximativ 80 pe zi.

De asemenea, Peta ar descoperit și ”școli de maimuțe”, unde animalele sunt învățate să culeagă fructe, dar și să meargă pe bicicletă sau să joace baschet pentru amuzamentul turiștilor.

Peta susține că macacii erau legați de roți mari de autovehicule și băgați în cuști prea mici pentru a trăi. Maimuțelor le erau chiar scoși caninii dacă încercau să muște turiștii. Organizația a adăugat că macacii sunt animale foarte inteligente, care în acest caz nu aveau parte de stimulare psihologică sau libertatea de a trăi cu alte maimuțe.