terase
Terase redeschise (sursa: Facebook)

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) aprobate marți seara, terasele și operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, vor avea program cu publicul doar în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Printre măsurile luate în această seară de CNSU:

  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23:00 – 06:00.
  • În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  • Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Până acum, nu exista o restricție de program pentru terase sau operatorii de jocuri de noroc.

Măsurile vin în condițiile în care, suntem în a șaptea zi în care, în țara noastră, au fost confirmate peste 1 mie de infectări cu noul coronavirus. Până astăzi ,au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care, 1152 de cazuri noi confirmate astăzi.

26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până astăzi, 2239 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 33 doar astăzi.