Percheziții la o grupare infracțională (sursă foto: PSnews)

Membrii unei grupări infracționale din județele Arad și Hunedoara au fost audiați marți de procurorii DIICOT și de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate. În total, nouă persoane vor fi audiate, fiind acuzate de fraudă informatică, transmite Agerpres.

Gruparea și-au desfășurat activitatea în perioada 2013-2015, racolând mai multe persoane pentru a obține bani prin înșelătorie pe internet. Membrii postau pe diferite site-uri anunțuri fictive de angajare în străinătate, compuse convingător. În anunțuri erau menționate inclusiv presupusele detalii ale fictivei angajări, precum viitorul salariu cuprins între 1.350 și 1.470 de lire sterline sau modul în care angajații vor ajunge la destinație.

În anunț era solicitată și o taxă cuprinsă între 110 și 500 de lei, pentru traducerea și legalizare contractului de muncă în limba română.

În urma perchezițiilor, polițiștii și jandarmii au ridicat trei laptopuri, 16 telefoane mobile şi trei dispozitive de stocare a datelor, conform unui comunicat al Poliției Timiș.