Zakynthos, Grecia (foto: Pixabay/Greg Montani)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, sâmbătă seara, că timpul de aşteptare a scăzut la 3 ore la graniţa între Bulgaria şi Grecia. Coada de mașini se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, scrie Agerpres

„Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, a precizat MAE.

Potrivit unor precizări ale MAE, aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE.

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că, potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale, ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, o coadă de 12 kilometri s-a format la granița între Bulgaria și Grecia și se așteaptă șase ore. Există un flux de acces pentru mașinile înmatriculate în statele membre UE.

Ministerul Afacerilor Externe adaugă că, potrivit datelor oficiale comunicate de autoritățile locale, ieșirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu mențiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.