Tramvai in Bucuresti / sursa: wikipedia commons

Linia 41 de tramvai va fi suspendată în perioada 14-18 octombrie şi va fi înlocuită cu linia de autobuze navetă 641, în vederea executării unor lucrări la magistrala M5 de metrou, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au confirmat ulterior această informaţie printr-un comunicat de presă.

„STB SA va suspenda linia de tramvai 41 în perioada 14.10.2020 – 18.10.2020, pentru a permite Metrorex SA executarea unor lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou ‘Parc Drumul Taberei’, aflată pe magistrala 5. Pentru asigurarea capacităţii de transport, STB SA va înfiinţa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona între terminalele ‘Piaţa Presei’ şi ‘Ghencea’. Autobuzele vor circula pe Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, str. Braşov, Bd. Ghencea”, potrivit comunicatului.

Pe tronsonul cuprins între terminalul „Piaţa Presei” şi Bd. Ion Mihalache, autobuzele vor circula pe calea de rulare a tramvaielor şi vor efectua opri în staţii la peroanele de tramvai.

„Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie”, au precizat reprezentanţii STB.

Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei (Eroilor – Râul Doamnei) a fost dată în folosinţă cu călători la mijlocul lunii septembrie 2020.