restaurant, bacău
Restaurant din Bacău (sursa foto: Alexandru Olteanu / Youtube)

Tribunalul din Bacău a decis anularea deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a închide restaurantele şi barurile din judeţ. Hotărârea nu este, totuși, definitivă și poate fi contestată în instanță, informează ZF

Mai mulţi investitori și patroni în domeniul HoReCa din judeţ s-au asociat şi au intentat la secţia a II-a civilă şi de contencios administrativ şi fiscal un proces pentru anularea actului administrativ cu caracter normativ al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„Art 2 alin 7 din hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, nr 44 din data de 15.10.2020. Suspendă art 2 alin 7 (…) până la soluţionarea definitivă a cauzei. Obligă pârâtul la emiterea unui alt HCJSU care să cuprindă măsuri graduale de combatere a COvid-19 pentru industria HoReCa”, au decis judecătorii.

Decizia vine într-o perioadă în care autorităţile au luat decizia închiderii la interior a localurilor HoReCa din cele mai multe zone din ţară ca urmare a creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri. Măsuri similare au fost luate de majoritatea ţărilor europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău