sursa: wikipedia commons

Twitter adaugă etichete de verificare a faptelor la tweet-urile care leagă în mod greșit noile rețele mobile super-rapide 5G cu coronavirusul, potrivit CNBC.

Compania a anunțat că nu va șterge sau ascunde postările respective, însă va afișa un mesaj alături de ele în care va scrie „informați-vă asupra datelor cu privire la COVID-19”.

În momentul în care vor accesa respectivul link, utilizatorii sunt direcționați la o pagină intitulată „5G nu provoacă coronavirus” care deconectează teoria conspirației prin conectarea la site-uri web credibile și alte surse oficiale.

Într-o declarație trimisă către CNBC, un purtător de cuvânt al Twitter a declarat: „Dorim înlăturarea conținutului COVID-19 atunci când acesta ar putea provoca vătămări. Așa cum am spus anterior, nu vom lua măsuri de executare pentru fiecare Tweet care conține informații incomplete sau contestate despre COVID-19. ”

Această decizie vine în momentul în care Twitter, Apple, Youtube, Spotify și Facebook au fost acuzate de facilitarea răspândirii informațiilor false cu privire la o legătură între rețelele 5G și coronavirus.