Donald, Trump, președinte, SUA
Donald Trump (sursa: gettyimages.com)

Twitter intră în al doilea conflict deschis cu Donald Trump, după ce un mesaj postat de președinte a fost ascuns deoarece „glorifică violența”, transmite Digi24.

În postarea făcută pe Twitter, Donald Trump s-a referit la protestatarii din Minneapolis, pe care i-a numit „huligani”, amenințând că armata va deschide focul asupra lor dacă violențele continuă.

Mesajul postat de Donald Trump: „Nu pot să stau şi să privesc cum asta se întâmplă unui mare oraş american. O lipsă total de leadership. Fie primarul radical de stângă Jacob Frey îşi face treaba şi readuce oraşul sub control, fie trimit eu Garda Naţională şi fac treabă. Aceşti huligani dezonorează memoria lui George Floyd, iar eu nu voi permite asta. Tocmai am vorbit cu guvernatorul Tim Walz şi i-am spus că armata este cu el până la capăt. Dacă are probleme, vom prelua noi controlul, iar atunci când va începe vandalismul, vom începe şi noi să tragem”.

După postarea mesajului, platforma Twitter a ascuns o parte din text și a afișat utilizatorilor mesajul: „Acest Tweet a încălcat regulile Twitter în ce priveşte glorificarea violenţei. Twitter, a hotărât, însă, că este în interesul publicului ca acest Tweet să rămână accesibil”. Postarea este în continuare accesibilă în varianta sa integrală, după apăsarea unui buton.

Este a doua oară în această săptămână când președintele american este parțial cenzurat pe platforma pe care postează zilnic. Acum câteva zile, Twitter a atașat unei postări a președintelui un avertisment către utilizatori de a verifica informația postată de Donald Trump, căutând și alte surse. Ca răspuns, Donald Trump a semnat un decret prezidențial conform căruia companiile de socializare pot fi date de acum în judecată, dacă se consideră că au blocat sau etichetat în mod greșit drept false anumite postări ale utilizatorilor.