This War of Mine, joc polonez (sursa: Flickr)

This War of Mine („Acest război al meu”) este un joc de supraviețuire, din 2014, care tocmai a fost inclus în programa educațională din Polonia. Este pentru prima oară când o țară ia o astfel de decizie, potrivit site-ului dedicat jocurilor IGN

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei, a declarat că elevii se pun în situațiile din jocuri, exact cum fac atunci când se pun în pielea personajelor din cărți. Prim-ministrul a adăugat că prin incorporarea jocurilor în programă, imaginația elevilor se va dezvolta.

Jocul va fi clasificat ca fiind opțional de „studiat” pentru elevii care urmează cursuri de sociologie, etică, filozofie sau istorie. Jocul va fi gratuit pentru elevii de peste 18 ani care vor opta pentru a-l juca. Jocul va fi disponibil elevilor din anul școlar următor, 2020-2021.

Directorul general al companiei poloneze care a dezvoltat jocul, Grzegorz Miechowski, susține că jocul a mai fost folosit în predare, dar niciodată oficial.

Jocul este inspirat din Asediul asupra capitalei Bosniei și Herțegovinei, Sarajevo, cel mai lung din istoria unei capitale. Acesta a durat din 1992 până în 1996. Revenind la joc, acesta pune jucătorul în perspectiva unui civil care supraviețuiește acestui asediu, fiind nevoit să ia decizii cruciale pentru viața lui.

În review-ul realizat de prestigiosul IGN, aceștia au considerat că jocul este unul care dă cel mai mut de gândit dintre jocurile lansate în 2014.