sursa: facebook

Construcțiile ilegale de pe plaje sunt la un pas de a fi salvate de la demolare de un proiect al senatorului PSD Eugen Teodorovici, potrivit știrilor Digi 24.

Fostul lider social-democrat a inițiat o modificare legislativă prin care acestea ar urma să fie trecute în legalitate. Se pare că acesta ar avea o relație apropiată cu unul dintre patronii afectați.

O modificare legislativă inițiată de Teodorovici ar duce la autorizarea tuturor construcțiilor de pe plajă, folosite în scopuri de divertisment sau agrement, care în prezent riscă să fie demolate. Condiția este ca proprietarul lor să aibă contract de închiriere pentru plaja pe care au fost construite ilegal și să fi avut activități economice în spațiul respectiv încă de anul trecut.

Modificarea legislativă a fost introdusă săptămâna trecută într-un proiect care reglementa aspecte legate de salariile polițiștilor, elaborat de Guvern. Acum, acesta se află pe ordinea de zi a Camerei decizionale.

În această situație s-ar afla și barul Mirelei Matichescu, administrator public al județului Constanța, considerată o apropiată a lui Eugen Teodorovici. Aceasta acuză că problema pleacă de la Planul Urbanistic Zonal, care nu a mai fost actualizat din 2007.

„Dacă un senator, indiferent de culoarea politică, hotărăște să modifice cadrul legislativ pentru a pune în legalitate, poate să o facă, dar e prea târziu pentru că starea de nelegalitate s-a constatat , afirmă prefectul județului Constanța”, Geprge Niculescu.