sursa: Wikipedia

Protestele au izbucnit în Minneapolis, Statele Unite, după ce un afro american pe nume George Floyd a murit, luni, după ce un polițist l-a sugrumat. La aceste proteste se pare că un om a fost împușcat mortal, potrivit The Independent

Omul împușcat a fost găsit la ora locala 9:25pm pe un trotuar. Acesta era inconștient, fiind transportat la spital, unde a decedat din cauza plăgii împușcate.

Un suspect a fost deja arestat în acest caz.

La o conferință de presă, un purtător de cuvânt a declarat că prima pistă pe care merg anchetatorii este că protestatarul ar fi fost surprins de patronul unei case de amanet, în timp ce voia să fure din magazinul acestuia. Ca urmare, patronul l-ar fi împușcat pe protestatar.

Protestele au început din cauza morții unui bărbat afro american, George Floyd. Acesta a fost sufocat de un polițist care i-a pus genunchiul în gât.

Totul a fost filmat și s-a viralizat rapid. Vedete precum Lebron James sau Stephen Curry l-au omagiat pe Floyd prin postări pe rețelele de socializare și s-au arătat indignați de o nouă dovadă de rasism a poliției americane.

Protestele au fost unele violente, poliția fiind nevoită să folosească chiar gaze lacrimogene.

Între timp, Jacob Frey, primarul din Minneapolis, a îndemnat la calm, pentru ca o tragedie să nu se transforme într-una mai mare.