Protestele din America (sursa: Flickr)

America se află în șasea zi de proteste, iar incidentele se înmulțesc. Ca urmare, starea de asediu a fost instituită în 40 de orașe, iar Garda Națională a fost și ea mobilizată în mai multe orașe. Mai mult, președintele Donald Trump a fost dus într-un bunker, protestele din Washington escaladând, conform CNN. 

Din cauza escaladării protestelor din Washington, președintele american Donald Trump a fost dus pentru scurt timp într-un bunker de sub Casa Albă. Melania Trump și fiul acestora, Barron, ar fi fost duși și ei în bunker.

Trump a mulțumit pe Twitter serviciilor secrete americane pentru că, spune el, „nu se putea simți mai în siguranță”. Staff-ul care îl păzește pe președinte, își ascunde actele de identitate înainte de a ajunge la locul de muncă.

Între timp, statele americane precum Washington, California, Florida sau Atlanta au instituit stare de asediu. În Washington, Minnesota sau Tennessee, Garda Națională a fost autorizată pentru a acționa, dacă va fi nevoie.

În contextul acestor proteste,CNN relatează că o cisternă a intrat în plin în protestatarii din centrul orașului Minneapolis. Niciun protestatar nu a fost rănit, doar șoferul camionului, care are răni ușoare. Bogdan Vechirko, șoferul cisternei, a fost acuzat de agresiune, de către autorități.

Marty Walsh, primarul din Boston, a declarat duminică seara că le mulțumește protestatarilor care s-au manifestat pașnic, dar a condamnat actele de violență și vandalism.

Un alt incident s-a produs în cadrul protestelor, de data aceasta în Atlanta. Acolo, doi polițiști au imobilizat cu electroșocuri doi protestatari pașnici. Cei doi polițiști au fost concediați pentru utilizarea excesivă a forței.

Familia lui George Floyd a vorbit, pentru prima dată după moartea acestuia, despre tot ce se întâmplă în Statele Unite. Fratele lui Floyd a declarat că se simte mișcat de toate protestele din țară. În același timp, fratele lui Floyd a ținut să întrebe autoritățile dacă polițiștii implicați în moartea fratelui său vor fi vreodată condamnați.

Se pare că acest lucru se poate întâmpla mai repede decât am crede, având în vedere că, Derek Chauvin, polițistul care a stat cu genunchiul pe gâtul lui Floyd, va fi adus luni în fața tribunalului.

Reamintim că protestele violente din Statele Unite au început după ce pe rețele de socializare a apărut un video în care, un bărbat de culoare, George Floyd, a fost sugrumat cu genunchiul de un polițist.