sursa: Youtube

În a șaptea zi de proteste, pe lângă actele violente, protestatarii au organizat un memorial în locul unde George Floyd a fost sugrumat de un ofițer de poliție. Fratele său, vizibil îndurerat, a stat minute în șir îngenunchiat , scrie CNN

Ieri, poliția găsea sticle incendiare foarte aproape de locul unde George Floyd a fost sugrumat. În a șaptea zi de proteste, ieri, un memorial floral a fost organizat chiar în locul de unde a pornit totul, lângă un magazin de unde acesta a cumpărat țigări și ar fi plătit cu bancnote false.

Fratele lui George Floyd, vizibil afectat, a îngenunchiat în locul unde tragedia a avut loc. Toți cei prezenți au îngenunchiat și ei, în semn de respect.

Între timp, protestele violente nu s-au oprit, după ce într-un discurs public, Trump a anunțat desfășurarea a „mii de soldați puternic înarmați” la Washington. În timpul declarației, în afara Casei Albe, autoritățile încercau să disperseze protestatarii.

După discurs, Trump ar fi mers la Biserica Președinților, St John Church, pentru a se fotografia cu Biblie în mână, împreună cu fiica sa Ivanka.

Avocatul lui George Floyd susține că autopsia independentă a relevat că și ceilalți polițiști ar fi contribuit la moartea afro-americanului. Autopsia independentă susține că faptul că principala cauză a morții ar fi fost asfixierea, dar și presiunea realizată de ceilalți polițiști ar fi contribuit la deces.

Avocatul susține prin acest demers că și ceilalți ofițeri de poliție ar trebui arestați.