accident ministru lucian bode
Accident Lucian Bode

Un motociclist aflat în trafic în localitatea Dumbrăvești, unde a avut loc acum două zile impactul, a filmat mașina oficialului în timp ce depășea o coloană de autovehicule și mrgea cu viteză mare.

Pasiunea pentru girofar, sirene și drum liber a oficialilor, amintește izbitor de cazul morții polițistului Bogdan Gigină cu implicarea ministrului de atunci Gabriel Oprea.

UPDATE: Lucian Diniță, fost șef al Poliției rutiere, a declarat la Digi 24: Însoțirea miniștrilor se face la cerere. O mașină de poliție trebuie să fie în față, iar mașina însoțită stă în spate. Nu am date, dar e posibil ca mașina miistrului să fi gonit ca să ajungă mașina de poliție. În mod cert însă, o astfel de mașină nu poate să aibă dispozitive luminoase sau acustice. Astfel de depășiri cum vedem în imagini pot fi făcute doar dacă mașina de poliție era în față.

Accidentul are loc pe Drumul Național 7, în localitatea Dumbrăveni. Mașina în care ministrul Transporturilor Lucian Bode era pasager s-a oprit într-un gard, în timp ce un alt autoturism, de culoare albă, este lovit frontal.

Din imagini reiese că mașina ministrului depășise cel puțin zece autoturisme, pe linie continuă.

Șoferul ministrului Bode a necesitat internare, iar oficialul a primit îngrijiri medicale la fața locului.