Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, în cadrul interviului “În Fața Ta” de la Digi24, că Primăria Capitalei are în total aproximativ 35.000 de angajați iar împreună cu administrațiile de sector sunt “de ordinul a 70.000” de persoane angajate. Bugetul de salarii din Primărie plus instituțiile din subordine este de 60 de milioane de lei pe lună  (aproximativ 12,3 milioane de euro), ceea ce înseamnă 700 de milioane de lei pe an, ceea ce reprezintă 17-18% din bugetul anual al PMB.

„Nu am centralizat. Dar, am parte din aceste date. În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obținute azi (vineri-n.red.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane și în instituțiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituțiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000. O să vă dau datele exacte. Sunt probabil unul dintre cei mari angajatori din România”, a spus edilul.

Acesta a afirmat că în PMB și primăriile de sector “sunt de ordinul a 70.000 de angajați”.

„E un fel de paritate între Primăria Capitalei și primăriile de sector, împreună, dar între oamenii ăștia găsiți STB, care e serviciu public, în care trebuie să ai câteva mii de șoferi, găsești 15 teatre în care ai 5.000, câteva mii de asistenți sociali. Când o să facem auditul, o să vedem ce e în plus în schema asta”, a mai explicat Nicușor Dan la Digi24.