Vlad Voiculescu (sursa: Facebook / Vlad Voiculescu)

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu- acuzații grave la adresa ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul în care a fost implicat. Voiculescu a afirmat că Bode a mințit în legătură cu incidentul rutier de la sfârșitul săptămânii trecute, și că demnitarul a dat vina pe șoferul SPP. Vlad Voiculescu a explicat că șoferul SPP nu are niciodată voie să depășească viteza legală fără acordul demnitarului.

„​Am avut șofer și aghiotant din partea SPP în cele 7 luni ca ministru al sănătății în guvernul Cioloș. Niciodată, dar niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului. Cu atât mai mult să folosească lumina albastră. Mai clar: șoferii SPP sunt profesioniști – cu asta își câștigă pâinea. Și sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y și nu fac uz de lumina albastră sau alarmă specifică decât cu acordul expres (verbal, ce-i drept) al demnitarului. Asumarea responsabilității e lucru rar la politicienii români. Acum vinovat e un șofer de la SPP… care bineînțeles că nu va scoate un cuvânt despre cum au stat de fapt lucrurile. Și vorba aia… nu a murit nimeni…”, a scris Voiculescu pe Facebook.

După accident, ministrul Lucian Bode a oferit explicații în legătură cu accidentul rutier de la finalul săptămânii trecute. El a afirmat că șoferul autoturismului este singurul vinovat de producerea evenimentului. Bode a mai precizat că se odihnea pe bancheta din spate.