elevi
Elevi / sursa: infoprut.ro

Ministrul francez al educaţiei Jean-Michel Blanquer a declarat vineri că 22 de şcoli au fost închise în ţară din cauza cazurilor de COVID-19. 12 dintre acestea sunt în Franța continentală, în timp ce 10 școli din insula La Reunion, relatează Reuters.

„A fost o săptămână bună, chiar dacă au existat probleme. Peste milioane de elevi s-au întors la școală, chiar dacă sunt dificultăți și îngrijorări”, a spus Blanquer pentru postul de radio Europa 1.

În Franţa continentală au fost închise 12 şcoli dintr-un total de peste 60.000, ceea ce reprezintă un număr mic. Adăugând 10 şcoli din La Reunion, numărul acestora este de 22”, a adăugat aceasta.

Pe lângă Franța continentală, 10 școli sunt închise în insula La Reunion, o insulă din zona Madagascarului administrată de Franța.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că a înregistrat peste 7.000 de noi cazuri de coronavirus în 24 de ore, pentru a doua oară în două zile, în timp ce spitalizările pentru infectările cu COVID-19 au crescut de asemenea din nou.