Ambasadorul Rusiei în Belgia, Aleksandr Tokovinin, a declarat în cadrul unui interviu acordat agenției rusești de presă TASS că este puțin probabil ca de la 1 iulie Rusia să se numere printre țările pentru care Uniunea Europeană își va deschide granițele.

Diplomatul rus a declarat că, din păcate, țara sa nu se află pe lista țărilor față de care statele din spațiul Schengen își vor deschide granițele.

Conform publicației „The New York Times”, la momentul de față există două liste ale țărilor față de care Uniunea Europeană își va deschide frontierele externe de la 1 iulie, iar Rusia, Statele Unite ale Americii și Brazilia nu se află pe aceste liste, din cauza situației epidemiologice nefavorabile.

Statele Unite ocupă primul loc la nivel mondial ca număr de infectări (2,329,463 de cazuri), Brazilia se situează pe al doilea loc (1,145,906 de cazuri), iar Rusia pe al treilea, cu 613,994 cazuri confirmate.

Comisia Europeană a cerut statelor membre UE să deschidă treptat granițele externe ale Uniunii, începând cu data de 1 iulie. Decizia va fi luată de guvernele statelor membre.