americancă, premiată, posibil, tratament, covid
Americanca premiată pentru un posibil tratament anti-COVID (sursa foto: site-ul 3M via KSAT)

O americancă din Texas, în vârstă de 14 ani, a câștigat 25.000 de dolari pentru crearea unui tratament potențial pentru coronavirus, potrivit 3M, companie ce promovează știința și inovarea, citată de KSAT

Anika Chebrolu, elevă de clasa a VIII-a la școala din Nelson din Frisco, Texas, a câștigat premiul ”3M Young Scientist Challenge” pentru descoperirea unui medicament care ar putea ajuta la tratarea pacienților cu COVID-19.

3M este o companie americană de producție cu sediul în Minnesota. Potrivit site-ului web al 3M, Chebrolu a folosit „metodologia in-silico pentru descoperirea medicamentelor pentru a găsi o moleculă care se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 în încercarea de a găsi un remediu pentru pandemia COVID-19.”

Chebrolu a decis să participe la ”Young Scientist Challenge” după ce anul trecut s-a luptat cu o infecție severă de gripă. Voia să găsească un remediu pentru gripă; cu toate acestea, toate s-au schimbat după COVID-19, conform 3M.

„Am fost atrasă de găsirea unor remedii eficiente pentru boala gripală după o criză a mea severă de anul trecut”, a spus Chebrolu. „Aș dori să aflu mai multe de la oamenii de știință 3M pentru a urmări dezvoltarea medicamentelor și, cu ajutorul lor, aș dori să efectuez teste in vitro și in vivo ale medicamentului meu.”

Chebrolu a fost unul dintre cei 10 finaliști în totalul provocării 3M Young Scientist din acest an. În plus față de banii premiului, i s-a acordat și o mentorat exclusiv 3M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău