poliția
Poliția (sursa: wikipedia)
Bucureștenii au la dispoziție un TelVerde 0800 800 165 pentru a-i reclama pe cei care încalcă normele de protecție împotriva COVID-19. Poliția Capitalei îi încurajează pe locuitori să folosească linia telefonică. În plus, există și un număr de WhatsApp unde aceștia pot trimite imagini cu cei care nu poartă mască.
 Poliția Capitalei spune că de la înființarea acestei linii telefonice în Ministerul de Interne (în luna iulie), „cetățenii și-au arătat disponibilitatea de a sesiza în ce locuri, spații sau mijloace de transport în comun au observat persoane care fie nu poartă, fie poartă în mod necorespunzător masca de protecție”. Poliția a realizat chiar și o hartă cu locurile din Capitală unde se încalcă des regulile sanitare.
„Acum facem un apel la cetățeni să ne sprijine în identificarea locurilor și mijloacelor de transport unde anumite persoane nu respectă normele de protecție individuală. Apelul transmis la TelVerde declanșează verificări. Verificăm cele sesizate și, mai mult decât atât, în urma acestor telefoane, am construit o hartă a punctelor fierbinți, a zonelor unde se încalcă cel mai des regulile de protecție, zone care vor face obiectul unor verificări amănunțite”, transmite Poliția Capitelei.
Mai mult, Poliția Capitalei pune la dispoziție și numărul de WhatApp 0755 021 218, încurajându-i pe bucureșteni să trimită acolo imagini, foto sau video, cu privire la cele sesizate la TelVerde 0800 800 165.