sursa: Youtube

Raed Arafat a declarat într-un interviu acordat Digi24 că spitalele din București nu mai dispun de paturi libere pentru pacienții bolnavi de Covid-19. Este luată în considerare mutarea pacienților la alte spitale.

Șeful DSU a declarat că se așteaptă ca cifra de îmbolnăviri care va fi raportată mâine să fie aproape de 900 de persoane infectate, iar numărul va crește în perioada lunii august.

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor a atins în București 4.172 de cazuri, secțiile de Terapie Intensivă dedicate pacienților bolnavi de coronavirus sunt pline. Ca soluții, Arafat a declarat că este posibil ca cei bolnavi de covid-19 să fie transportați la alte spitale, sau ca echipamentul necesar pentru tratarea pacienților în stare gravă să fie suplimentat cu aparatele existente în stocuri de rezervă.

O altă soluție ar fi plasarea unei unități mobile de tratare lângă un spital, care ar pune la dispoziție încă 12 paturi. Însă este nevoie de medici în plus pentru a se ocupa de unitatea mobilă.

În București, spitalele în care sunt tratați pacienții bolnavi de Covid-19 sunt: „Victor Babeș”, „Matei Balș”, „Marius Nasta” și spitalul de campanie de la „Ana Aslan”.