Raed Arafat (sursa: Facebook / Raed Arafat)

Raed Arafat îi îndeamnă pe cetățeni să îi atenționeze politicos pe cei care nu respectă regulile de protecție precum purtarea măștii în spații închise sau păstrarea distanței, potrivit gandul.ro.

Astfel, Arafat a declarat că: „Dacă populația respectă regulile și fiecare își face treaba lui, există o șansă bună să oprim creșterea cazurilor și să trecem către o situație mai favorabilă”.

Întrebat dacă există posibilitatea implementării a noi restricții, Arafat a menționat că se pot înăspri contoralele:

„Poate că o să vedem o înăsprire a controalelor și a aplicării măsurilor, pentru că măsurile există și poate că măsurile vor fi aplicate mai ferm, mai des dacă unii nu respectă aceste reguli. O să existe, bineînțeles, măsuri de control, care vor avea loc și care vor fi intensificate, pentru că este singura soluție prin care putem să le impunem celor care nu vor să le respecte. Totuși, (n.r. – cei care nu respectă regulile) sunt o minoritate față de restul populației, dar trebuie să le impunem să respecte regulile și să respecte măsurile de prevenire”, a mai spus acesta la B1.

Totodată, acesta nu este de acord cu ipoteza potrivit căreia numărul de cazuri raportate a crescut pentru că și numărul de teste a crescut.