Raed, Arafat
Raed Arafat (sursa: Raed Arafat / Facebook)

Șeful GCSU Raed Arafat a declarat luni seară că sărbătorile religioase se vor putea ține, dar sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul în localitate, fără participarea pelerinilor din alte localități. De asemenea, se interzic nunțile și botezurile în zone cu incidență peste 1,5.

Principalele măsuri anunțate:

  • Sărbătorile religioase sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul în localitate, fără participarea pelerinilor din alte localități
  • Se interzic pelerinajele religioase
  • Carantinarea localităților cu 3 la mie în ultimele 14 zile, dacă există focare, dacă este răspândire comunitară
  • Se interzic evenimentele precum nunți, botezuri, în zone cu incidență peste 1,5
  • Se sistează activitatea restaurantelor în interior în zone cu incidență peste 1,5

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că cetățenii care vin în România, pentru trei zile, din țările cu indice ridicat de infectare, pot intra în țară cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, trebuie să intre în carantină 14 zile. În cea de-a 8-a zi pot cere un nou test, iar dacă acesta va fi negativ, pot ieși din carantină în cea de-a 10-a zi.

Hramul Sf. Parascheva

În esența ei, sărbătoarea de Sf Parascheva nu este afectată, Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc, au anunțat reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, după întrunirea CNSU, potrivit Mediafax.

„Am luat act de decizia autorităților. În esența ei, sărbătoarea nu este afectată. Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași. Îi îndemnăm pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei. De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a declarat, luni seara, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.