Arafat la Digi 24

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, marți seară, la Digi24, că la ședința de astăzi de la Cotroceni nu s-a discutat în prezența sa deschiderea grădinițelor și creșelor private. Mai mult, el a spus că nici ministrul Educației nu a fost prezent la această discuție. Klaus Iohannis a făcut mai devreme o declarație în acest sens.

„Nu intru în ce s-a discutat în amănunte acolo, asta este o discuție care se face și cu Ministerul Educației, astăzi n-a fost ministrul Educației acolo. Deci n-am intrat în această discuție, n-am discutat acest lucru. Nu s-a discutat în prezența mea acest aspect”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă este de acord cu redeschiderea grădinițelor și creșelor private și a after-school-urilor, el a răspuns că recomandă acest lucru „cu precauție”.

Raed Arafat a declarat marți seară, la Antena 3, că slujbele nu se vor relua în interiorul bisericilor, iar acest lucru se va face doar într-o etapă următoare, dar avertizeaza că și atunci când serviciile religioase vor fi reluate, ele se vor face tot respectând distanțarea fizica și purtarea măștii.

Întrebat dacă, conform celor anunțate de președintele Iohannis, ar putea asista din Biserică la slujbe 20 de persoane, Arafat s-a eschivat spunând că încă se discută.
Președintele Iohannis a anunțat marți o parte dintre măsurile de relaxare care vor fi în vigoare după 15 iunie spunând că vor fi posibile evenimente private – atenție, nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior.

Se vor redeschide așadar creșele și grădinițele private, after-school-urile, sălile de fitness, dar și mall-urile.

Vor fi permise petrecerile private cu 20 de persoane la interior și cu 50 de persoane la exterior.