Raed Arafat (sursa: Facebook / Raed Arafat)

Secretarul de Stat Raed Arafat susține că, într-un studiu recent al universității americane Yale, cunoscută pentru studiile sale în medicină, concluzia a fost că mai mult de 50% dintre cei infectați simptomatici sunt infectați de cei asimptomatici.

Raed Arafat a vorbit, miercuri seara la Digi24  despre un studiu al Universității Yale unde s-a concluzionat că mai mult de 50% dintre cei infectați simptomatici sunt infectați de cei asimptomatici, deci cei care nu tușesc, nu au febră, etc.

Mai mult, Raed Arafat consideră că, atunci când te duci la cineva acasă, dacă nu e din familie, tot trebuie purtată masca. Și la serviciu, în spațiu închis, tot trebuie purtată mască. Totuși, „știm că acest lucru se întâmplă foarte rar”.

În opinia lui Arafat, libertățile individuale au o limită: „Atunci când drepturile mele afectează drepturile celorlalți”.

În continuare, fondatorul Smurd a vorbit despre cântăreți sau oameni care se ocupă de modă care promovează nerespectarea regulilor: „Aceste campanii țintesc o anumită parte a populației, susținând nepurtarea măștii”.

Arafat exeplifică: Atunci când ai diabet, sau alte boli, poți refuza internarea. În cazul în care tu transmiți boala altora, deja nu mai e vorba doar de libertatea individuală.

Raed Arafat a concluzionat că, cu cât crește numărul cazurilor, cu atât se pune presiune mai mare pe sistemul medical: Cu cât ai mai mulți pacienți la ATI, cu atât numărul deceselor va crește”.