proteste, măsuri, împotriva, covid
Proteste împotriva măsurilor anti-COVID în Londra (sursa foto: Sky News / Youtube)

Optsprezece persoane au fost arestate la un protest din centrul Londrei împotriva restricțiilor stopare a răspândirii noului coronavirusului, conform BBC

Mulțimi mari s-au adunat în fața Palatului Buckingham, unde erau staționați polițiștii, înainte de a trece pe Trafalgar Square. Unii protestatari au înălțat pancarte care cereau „libertate” și încetarea „tiraniei” restricțiilor Covid-19.

Poliția Metropolitană a declarat că mulțimile au fost dispersate și au îndemnat oamenii să continue distanțarea socială. Pe podul Westminster au existat unele întreruperi, în timp ce ofițerii au încercat să despartă manifestanții.

Forțele de ordine spun că trei ofițeri au suferit răni ușoare. Au fost făcute arestări pentru o varietate de infracțiuni, inclusiv încălcarea reglementărilor coronavirusului, agresarea unui lucrător al serviciului de urgență și pentru tulburări ale ordinii și liniștii publice.

Capitala a fost plasată sub restricțiile de blocare de nivelul doi la începutul acestei săptămâni. Asta înseamnă că este interzisă adunarea oamenilor din alte gospodării într-un spațiu comun, restaurantele, barurile sau puburile se închid la 22:00, iar grupurile mai mari de 6 persoane nu sunt permise în exterior.

Comandantul Ade Adelekan susține că este îngrijorat cu privire la aceste proteste pentru că nu se respectă niciun fel de regulă.