sursa: Facebook

Arhepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ținut marți noapte din nou slujba de Paști. Acesta a declarat că credincioșii „nu vor păți nimic ”, că împărtășania „nu poate fi amânată”, dar și că nu el a inventat această slujbă.

Astfel, deși Împărtășania a fost amânată de Biserica Ortodoxă din cauza condițiilor actuale de pandemie, ÎPS Teodosie a ținut să împărtășească credincioșii pe motiv că aceasta nu se mai poate amâna.

Atât Arhiepiscopul cât și preoții nu au purtat mască de protecție. Prealatul a declarat în fața jurnaliștilor că aceasta a fost ordinul venit de la Patriarhie. Întrebat cu privire la credincioșii care nu păstrează distanțarea socială și nu poartă măști de protecția, ÎPS Teodosie a insistat că aceștia „nu vor păți nimic”.

O jurnalistă l-a confruntat pe Arhiepiscop cu faptul că BOR a anunțat că amână încă Sfânta Împărtășanie, acesta spunând în replică că el nu poate face acest lucru.

ÎPS Teodosie a declarat chiar că garantează că niciun credincios nu va păți nimic.

Reamintim că decizia de a oficia această slujbă vine exclusiv din inițiativa lui ÎPS Teodosie, BOR declarând că adevărata slujbă a Învierii Domnului a avut loc în noaptea de Paști.

 

Slujba Odovaniei Învierii oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la Catedrala Sfinții Ap. Petru și Pavel din Constanța

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Marţi, 26 mai 2020