mască
Mască (Sursă foto: Wikimedia Commons)

Un bărbat de 80 de ani a murit după ce a fost trântit la pământ în timpul unei confruntări pe tema purtării măștii cu o altă persoană într-un bar, informează The Guardian.

Rocco E Sapienza s-a confruntat cu un alt client al unui bar din West Seneca, New York, la 26 septembrie, deoarece nu purta mască, au declarat luni procurorii județului Erie. Donald M Lewinski, în vârstă de 65 de ani, l-a împins apoi pe Sapienza, care a căzut și s-a lovit cu capul pe podea, a declarat procurorul John Flynn.

Sapienza a rămas inconștient și în cele din urmă a murit la 1 octombrie. Cauza morții a fost un traumatism cranio-cerebral, a spus procurorul.

Lewinski este programat pentru pronunțarea sentinței de omucidere din culpă. Un avocat al lui Lewinski, Barry Covert, a declarat că cel care l-a împins pe bătrân va pleda nevinovat și a numit moartea lui Sapienza drept o tragedie.

Cazul marchează cea mai recentă altercație dintr-o serie de confruntări fatale din întreaga lume legate de tema controversei purtării măștii.

În luna mai, un agent de pază dintr-un magazin Family Dollar din Flint, Michigan, a fost împușcat mortal după ce a refuzat să îi permită unui client să intre în magazin fără mască.

În iulie, un șofer de autobuz din Franța a fost lăsat în moarte cerebrală și mai târziu a murit după ce a fost atacat pentru că a refuzat să lase un grup de oameni care nu purtau măști să urce în autobuz.